.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

خستگی و بی حوصلگی در دوران تحصیلی

عواملی چون وجود استادان سختگیر و حجم بسیار زیاد تکالیف در طول سال‌های دانشگاه کافیست تا دانشجویان را براحتی از نفس بیاندازند و در برخی از رشته‌ها گاهی حتی این فشارها به حدی تشدید می‌شود که ممکن است برخی از دانشجویان را به فکر انصراف از ادامه تحصیل در آن رشته بیاندازد در حالی که رعایت تنها چند نکته ساده شما را در دوران تحصیل، پرانرژی و فعال نگه خواهد داشت.

 

تمهیداتی نظیر ثبت‌نام در تعداد معقولانه‌ای کلاس و استفاده از برنامه زمان‌بندی روزانه می‌تواند در این زمینه ثمربخش باشد. همچنین رعایت رژیم‌غذایی مناسب و داشتن فعالیت‌های ورزشی به شما کمک می‌کند که بر استرس ناشی از تحصیل در دانشگاه فائق آیید.

علاوه بر این، داشتن عادت‌های خوب و درست باعث می‌شود که پس از فارغ‌التحصیلی و شروع به اشتغال از شر خستگی‌های شغلی نیز در امان بمانید.

این راهکارها در ابعاد گسترده‌ای قابل اجرا هستند. اما چگونه با خستگی مفرظ تحصیلی و شغلی مقابله کنیم؟

باید بدانید این یک مشکل عمومی است. دانشجویان تازه وارد همیشه تشویق می‌شوند که تا حد امکان هرچه سریعتر فارغ‌التحصیل شوند. این انگیزه مضاعف ناگهان آنها را با حجم عظیمی از دروس مواجه می‌کند و پس از تنها چند هفته استرس، حجم زیاد تکالیف انجام نشده، آنها را به طرز خطرناکی به نخستین مرحله از فرسودگی تحصیلی نزدیک می‌کند.

برای مقابله با این فرسودگی و خستگی شدید بهتر است قبل از اینکه این مشکل آغاز شود به جای اینکه همه کارها را به یکباره انجام دهید، بیش از حد معقول کلاس برندارید. در صورتی که فرد سحرخیزی نیستید سعی کنید کلاس‌های خود را در ساعاتی از روز انتخاب کنید که می‌دانید در آن ساعت‌ها فعال‌تر و سرحال‌تر هستید. به برنامه‌های خود توجه داشته باشید و بخاطر داشته باشید داشتن کلاس‌های متعدد در یک روز حفظ تمرکز در همه کلاس‌ها را دشوار می‌کند. سعی کنید در بین کلاس‌ها برای خود اندکی ساعت آزاد در نظر بگیرید.

 

برای خود یک دفتر سررسید برنامه‌ریزی خریداری کنید. با اینکه تلفن‌های همراه، لپ تاپ‌ها و تبلت‌ها امکانات مشابهی دارند اما براحتی فراموش می‌شوند. پس بجای آن عادت کنید یک دفتر سررسید همراه خود داشته باشید و آنرا در همه کلاس‌ها همراه ببرید و همه چیز را در آن یادداشت کنید. بدینوسیله می‌توانید ببینید در هفته جاری یا در طول ماه چه برنامه‌هایی در پیش خواهید داشت. با استفاده از این شیوه در زمان خود نیز صرفه‌جویی خواهید کرد.

 

 داشتن یک زندگی اجتماعی و پیروی از عادت‌های درست سلامتی نیز در دوری از خستگی تحصیلی موثر است. ارتباط با دانشجویان هم رشته و هم کلاس به شما کمک می‌کند تا از استرس یکدیگر کاسته و تجربه دانشگاه را برای یکدیگر شیرین‌تر کنید. برخی از دانشجویان براحتی غرق در درس‌ها، تکالیف و امتحانات شده و جنبه‌های شاد دانشگاه را فراموش می‌کنند.

 

انجام فعالیت‌های منظم ورزشی نیز یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت جسمی و کاهش استرس است. بسیاری از دانشگاه‌ها برای دانشجویان تمام وقت خدمات استفاده از باشگاه‌های رایگان ارائه می‌دهند. با این حال اگر از وقت گذرانی در باشگاه لذت نمی‌برید در ورزش‌های تیمی شرکت کرده یا به ورزش‌های رزمی یا یوگا بپردازید. به هرحال مطمئنا فعالیتی را پیدا می‌کنید که به اندازه کافی از انجام آن لذت ببرید.

 

علاوه بر موارد فوق توجه به رژیم غذایی مناسب کمک بسیاری در ادامه روند موفقیت آمیز و سالم در دانشگاه می‌کند. در حالی که بسیاری از دانشجویان به خوردن فست فود رغبت دارند، شما بهتر است به غذاهای سالم رو بیاورید. مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات ضمن تامین ویتامین و املاح بدن به شما کمک می‌کند تا سرحال بمانید. سعی کنید غذاهای با کیفیت مصرف کرده و از خیر غذاهای فرآوری شده، نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌جات بگذرید.



:: موضوعات مرتبط: روانشناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 136
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : x0000x
ت : یک شنبه 22 تير 1393
.

توصیه‌های مفید در درمان اضطراب

اضطراب و تنش‌های عصبی یکی از ارمغان‌های نامیمون زندگی امروزی است. اضطراب و دلهره محدود به سن، جنس یا طبقه اجتماعی خاصی نیست و افراد مختلف به دلایل متفاوت ازجمله اختلال ترشح مواد شیمیایی از پایانه‌های عصبی، عوامل محیطی، اجتماعی، ژنتیک و... از آن رنج می‌برند. اضطراب یک واکنش هیجانی است که باعث ایجاد حالت دلواپسی و بی‌قراری در فرد می‌شود.

این حالت گاهی طبیعی است و در پاسخ به بعضی محرک های محیطی یا شرایط خاصی مثل یک موقعیت خطرناک ایجاد می شود، اما زمانی که خود بخود و بدون علت رخ دهد، حالت بیمارگونه ایجاد می کند و می تواند باعث علائمی مانند تپش قلب، احساس داغ شدن، سردرد، حالت تهوع، اختلالات گوارشی، درد قفسه سینه یا مشکلات تنفسی، اختلالات جنسی یا حتی اختلالات وسواس اجباری شود.

متاسفانه بسیاری از افراد تنها چاره را پناه بردن به داروهای شیمیایی دانسته و پس از مدتی به جای آن که درصدد اصلاح شیوه زندگی برآمده یا از روش های بی عارضه تر کمک بگیرند در می یابند وابسته به این مواد و داروها شده اند.

اصلاح روابط اجتماعی با اعضای خانواده و دوستان، اصلاح روابط شغلی با همکاران در محل کار، رعایت اصل احترام متقابل و ادب در تمامی برخوردهای اجتماعی می تواند تا حد بسیار زیادی از ایجاد تنش های عصبی در زندگی روزمره کاسته و در پیشگیری و درمان اضطراب بسیار مفید باشد.

اصلاح شیوه زندگی ازجمله ورزش، بویژه انجام ورزش های مفرح مانند: شنا، کوهنوردی و پیاده روی در طبیعت، تناسب میزان فعالیت و کار و استراحت و تلاش برای شاد زیستن نیز توصیه های دیگری است که نباید فراموش شود.

خواب کافی و بموقع شبانه و پرهیز از شب زنده داری و دیر خوابیدن را نیز هرگز در کاهش اضطراب روزانه دست کم نگیرید.

گرفتن دوش آب گرم روزانه بویژه هر روز صبح پس از بیدار شدن نیز تاثیر فراوانی در ایجاد آرامش در شما خواهد داشت.

پرهیز از مصرف غذایی محرک مانند فلفل، غذاهای آماده، فست فودها، کاهش مصرف سرخ کردنی ها و گوشت قرمز و جایگزین آن با سبزیجات و میوه ها نیز مفید است.

اسطوخودوس یک آرامبخش گیاهی است که می تواند به عنوان یک ضد اضطراب به کار رود.به افرادی که از اضطراب رنج می برند توصیه می شود روزانه دو فنجان دم کرده اسطوخودوس صبح و شب میل کنند.

نوشیدن روزانه دو تا سه بار دم کرده مخلوط سنبل الطیب و بابونه نیز می تواند تاثیر زیادی در کاهش اضطراب داشته باشد.

نوشیدن ترکیبی از دو تا چهار گرم بادرنجبویه و رازک به نسبت مساوی نیز تاثیرات قابل ملاحظه ای در ایجاد آرامش و کاهش اضطراب دارد.

برخی مطالعات همچنین تاثیرات مفید گیاهانی مانند گل ساعتی، جینسینگ و چای سبز در کاهش اضطراب را نشان می دهد.

 



:: موضوعات مرتبط: روانشناسی , ,
:: برچسب‌ها: اضطراب و راه های درمان آن ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : x0000x
ت : یک شنبه 22 تير 1393
.

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد


موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی